2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
18/11/2006
Acord "in extremis" per revisar abans del 2008 el Protocol de Kyoto sobre el canvi climàtic
Telenoticies.com

Els ministres de Medi Ambient que participen en la cimera de les Nacions Unides de Nairobi sobre el canvi climàtic han arribat a un acord per revisar, abans que s‘acabi el 2008 el Protocol de Kyoto per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Aquest acord hauria de fixar unes normes per continuar la lluita contra els gasos d‘efecte hivernacle més enllà del 2012, quan "caduca" l‘actual.

La principal dificultat és augmentar el nombre de països sotmesos al control d‘emissions de CO2, per això s‘ha hagut de negociar fins a última hora no el contingut d‘un nou acord, sinó un calendari per fixar-lo. Aquest acord d‘última hora sobre el calendari s‘haurà de sotmetre ara a votació.

Hi ha un consens sobre el fet que no es pot deixar un espai buit entre la finalització de l‘aplicació dels acords de Kyoto i la d‘un nou pla per aturar el procés de canvi climàtic. Però els ministres no han aconseguit arribar a un acord de mínims fins a última hora. "Els ministres no estan reflectint la urgència que la resta del món sent sobre el canvi climàtic", havia advertit Catherine Pearce, portaveu d‘una de les ONG.
[...]
52 visites
Kyoto Nairobi canvi climàtic

http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=157664


Allotjament cedit per mantis.cat