2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
18/01/2007
Catalunya té una economia molt vulnerable al canvi climàtic
ElPeriódico

L‘ecòleg Ramon Folch adverteix del pes del turisme i altres sectors lligats al bon temps

El desplaçament cap al nord dels deserts amenaça de reduir la disponibilitat d‘aigua

L’APOSTA

Revolució basada en l’eficiència energètica
"Necessitem una nova revolució postindustrial basada en l‘eficiència energètica. Fins ara hem crescut gastant cada vegada més energia, però hem arribat al límit, ja som grans", va dir Folch. El professor va recordar que Catalunya té el pitjor índex d‘intensitat energètica de tot Europa, és a dir, necessita més consum elèctric per a la producció d‘una mateixa quantitat de riquesa. "Hem d‘assumir --va dir-- un nou concepte econòmic que aposti per la sostenibilitat".

En aquest terreny va posar l‘exemple de l‘escassetat d‘aigua: les dessalinitzadores podrien resoldre el problema completament, però en generarien un altre a causa del seu elevat consum energètic: "El principal és reutilitzar l‘aigua". Ja ho va dir recentment José Durao Barroso, el president de la Comissió Europea: "Els temps de l‘energia barata s‘han acabat".
Folch va fer una crida als polítics catalans i a les empreses perquè se sumin a la lluita contra el canvi climàtic. "Sense un plantejament polític seriós no s‘hi podrà fer res". I va concloure amb quatre arguments per convèncer- los: "Primer, perquè tenim una responsabilitat, encara que només representem l‘1% de la humanitat; segon, perquè, en cas contrari, Kyoto ens sortirà molt car; tercer, perquè no podem seguir sent vulnerables energèticament, i quart, perquè és necessari si volem seguir sent competitius econòmicament."
300 visites
catalunya folch

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=371577&idseccio_PK=1021&h=


Allotjament cedit per mantis.cat