2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003

 
30/10/2006
El canvi climàtic pot provocar la pitjor recessió econòmica de la història cap al 2050
Telenoticies.com

TV3

L‘actual canvi climàtic pot tenir conseqüències desastroses per a l‘economia del planeta si no s‘hi posa fre amb urgència. Ho assegura un informe del prestigiós economista Nicholas Stern, exresponsable del Banc Mundial, encarregat pel govern britànic i presentat pel primer ministre, Tony Blair. L‘informe diu que si continuem com ara, cap al 2050 hi podria haver un crac mundial. Blair ha subratllat que la perspectiva sobre la qual alerta aquest informe és aterridora. Segons l‘informe de Nicholas Stern, si es continua sense fer res per frenar el sobreescalfament del planeta, el cost econòmic mundial pot arribar a ser del 20% del producte interior brut. Per contra, si es prenen mesures urgents, el cost suposaria només l‘1% del PIB.

Pel primer ministre britànic, Tony Blair, no hi ha dubte que la perspectiva sobre la qual alerta l‘informe és ‘aterridora‘ i les dades científiques sobre a contribució de les emissions de CO2 a l‘escalfament no deixen lloc a dubtes. Davant aquest panorama, Londres confia que els Estats Units, principal emissor de l‘anomenat gas d‘efecte hivernacle, es convenci de la racionalitat econòmica d‘aquesta lluita i col·labori amb la resta del món contra l‘escalfament del planeta. En aquest sentit, el govern britànic insisteix en la necessitat d‘accelerar les negociacions internacionals sobre un document que substitueixi el Protocol de Kyoto. Unes negociacions que començaran el mes que ve a Nairobi sota la tutela de l‘ONU.

Londres, que aspira a convertir-se en el líder mundial contra el canvi climàtic, ha fitxat, com a assessor en aquesta matèria, l‘exvicepresident nord-americà Al Gore.
90 visites
Stern Blair futur cost mundial CO2 Nairobi ONU Al Gore


Allotjament cedit per mantis.cat